“In de schouwte”

39,00

“In de schouwte” van Augustijn Vermandere is een pancarte. Naar analogie met de veel gedeelde videoclip, maakte Augustijn een ontwerp voor de lyrics van ‘In de schouwte’. De tekst van zijn eerste Westvlaamse single flankeert een portret van hem ‘in de schaduw’.

De afbeelding wordt geleverd op A3-formaat.

Beschrijving

“Wow, dat is wel kritiek op je vader.” Dat kreeg Augustijn (41), de zoon van Willem Vermandere (78), wel te horen na zijn song In de Schouwte, West-Vlaams voor ‘in de schaduw’. Daarin zingt Augustijn over zonen van bekende mensen die wel proberen in dezelfde stiel, maar die te horen krijgen dat hun vader beter is.

Hij zingt over Mathias Schoenaerts bijvoorbeeld: “Mathias, je bent wel snel (knap nvdr.), maar je vader was beter.” En Axel Merckx: “Het zoontje zou graag koersen en zijn ouders zien dat zitten… Hij wordt zelfs Belgisch kampioen in de laatste kilometer. Axel, dat is niet mis, maar je vader was beter.” En hij spaart uiteraard zichzelf niet: “Liedjes maken, waarom daaraan beginnen, het is een wedstrijd dat je niet kan winnen. Het is waar, het is niet om het eerst, je carrière loopt voor geen meter, al je liedjes zijn nochtans goed, maar je vader is beter.”

Hoe zijn vader erop reageerde? “Hij ziet er de humor van in. Ik heb er nooit echt van afgezien dat ik zijn zoon ben, omdat ik het nooit anders heb geweten. Maar ik heb het wel vaak moeten horen. Ha, de zoon van… en gelukkig nog niet je vader is beter.” (lacht) Ook al blijft het grote succes voor Augustijn nog uit. “Creatieve mensen kennen dat wel: je probeert tot je het beu bent, stopt en uiteindelijk herbegin je toch weer. Omdat het in je bloed zit. Ik denk trouwens dat het voor Axel allemaal veel erger was. Toen ik hoorde dat hij begon te koersen, dacht ik toch: ocharme.”

Augustijn bracht onder de naam Willemsson al drie cd’s uit. Nu doet hij het als Augustijn, in het West-Vlaams, met een mix tussen Bob Dylan en Fixkes. Zijn bekende achternaam gebruikt hij nog steeds niet.

Extra informatie

Afmetingen 42 × 30 cm

Andere suggesties…