Kunst Kiosk

Verras je vrienden en geliefden met een uniek geschenk. Kunst Kiosk is een initiatief waarbij Art Shelter lokale, talentvolle kunstenaars uitnodigt werk te presenteren in de vorm van een artistiek cadeau, voor nieuwjaar, voor valentijn, of waarom niet, als attentie tout court. Tal van kunstenaars nemen deel, met poëzie en kortverhalen, met illustraties en foto’s, cartoons, collages, songteksten of partituren.
Kunst Kiosk is een uniek project, want elke kunstenaar geeft zijn werk een persoonlijke ‘touch’ door het te signeren en er een gepersonaliseerde boodschap aan toe te voegen. Een cadeau, anders dan anders!

Hoe werkt het ?

Op onze webshop zijn de werken te vinden die de kunstenaar heeft geselecteerd, met de specificaties en afmetingen erbij. Elke print wordt door de kunstenaar gesigneerd, met eventueel Uw persoonlijke boodschap erbij. Bijvoorbeeld : "van Jo voor Sofie, gelukkig nieuwjaar". Je bepaalt naar welk adres in België het werk wordt toegestuurd en laat die weten via het formulier op de webshop. De print wordt opgestuurd in een koker of in een kartonnen envelop. Wij voorzien een levertijd van één week.

De artiesten en hun werken

"Het is pas dankrij het initiatief van Kunst Kiosk dat het in ons opkwam om eindelijk eens samen te werken, al hadden onze wegen elkaar al vaak gekruist. We hopen dat het niet alleen voor ons, maar ook voor zoveel anderen een project van uitwisseling, ontmoeting en inspiratie kan zijn."

-Daan en Joachim-

Daan Borloo &
Joachim Mares

Daan Borloo (°1993, Oostende) is dramaturg bij Compagnie Cecilia en schrijft en performt o.a. bij het Oostendse collectief Club Jaecques. 
Joachim Mares (°1995, Oostende) studeerde Vrije Kunsten aan LUCA in Gent en geeft er les aan het Hoger Technisch instituut Sint-Antonius. Als kunstenaar gebruikt hij graag hout als medium, met zijn werk gaat hij vaak in interactie met het publiek of de ruimte waarvoor het gemaakt is. 

Meer informatie : https://www.instagram/com/joachim/mares.

Het werk.
HALLO EN TOT ZIENS, de eerste samenwerking tussen Daan Borloo en Joachim Mares, is een piepkleine poëzie-installatie. Het is de huiselijke variant van het open-gesloten-bordje, dat je aan je venster kan kleven met een ‘old school’ zuignap. Op beide zijden van het bordje staat een gedicht : eentje voor het buitengaan, en eentje voor het binnenkomen. Jij beslist welk gedicht naar de buitenwereld en welk gedicht naar de binnenwereld wordt gericht. Op die manier ontstaat een dialoog tussen het privé- en het openbare leven, tussen huiselijkheid en gemeenschap. HALLO EN TOT ZIENS is een ode aan de menselijke verbinding, een speelse uitnodiging tot een verwonder(en)d samenzijn.

Pieter Clicteur

Pieter Clicteur (°1978, Oostende) gooide na een carrière in de informaticasector het roer om en werd fotograaf. Tijdens omzwervingen door Azië en Oceanië kreeg de fotografiemicrobe hem te pakken en sindsdien bouwt hij gestaag zijn ‘tweede’ carrière verder uit. Vanuit een brede interesse verkent hij uiteenlopende takken van de fotografie: van sociale reportages en eventfotografie tot portret-, studio-, publiciteits- en natuurfotografie. De affiche die hij in 2013 maakte voor het Filmfestival in Oostende, een onderwaterportret van acteur Johan Heldenbergh, inspireerde hem tot het boek heArt: 61 onderwaterportretten van bekende Vlamingen, een project ter promotie van orgaandonatie. In 2016 volgde zijn tweede boek, Soul en vorig jaar verscheen Op het stalen ros naar Portugal, een verslag van zijn fietstocht naar Lissabon.

Meer informatie : www.pieterclicteur.be.
Werken : 
– The Silent Enigma
– Walk The Line
– Puzzle
"'Graag stap ik aan boord van dit bootje omdat Jan Ducheyne mij erin loodste en de medewerkers heel vriendelijk zijn. Hopelijk vindt u uw gading in het ferme aanbod beelden!"

Sébastien Conard

Sébastien Conard (°1982, Namen) groeide na zijn kinderjaren in Westende en Middelkerke vanaf zijn tiende op in Oostende. Als student trok hij richting Gent, waar hij zich ontpopte als stripmaker en (grafisch) auteur. Ook geeft hij les aan KASK Gent en LUCA Brussel.
Hij debuteerde in 2009 als graphic novelist met Iedereen op zoek en Dirk gaat op vakantie (2010). Sindsdien verschenen verschillende publicaties met als meest recente wapenfeiten zijn persoonlijke versie van Tijl Uilenspiegel in 2019 en fo(u)r watt in 2020.
Hij publiceert ook in o.a. nY, DW B, rekto:verso, Plots, Stripgids en Veto.
 
Meer informatie : www.sebastienconard.be
Werken : 
– champagne ! : digitale herwerking van een originele inkttekening (2011) voor een stripverhaal
– wandeling : een inktschets uit 2010, voor de gelegenheid digitaal herwerkt
– zeezicht naar Ensor : bistertekening op A3-formaat, september 2020
"Ik schrijf over wat ik zie en voel, ervaar en wil. Als ik dan nog kan samenwerken met mijn dochter Emma weet ik dat het juist zit. We willen allebei mensen raken en samen brengen met ons werk."

Emma & Jan Ducheyne

Jan Ducheyne (°1970, Oostende) is dichter, schrijver, perfomer… Al meer dan twintig jaar bestormt hij de podia als chroniqueur van zijn tijd. Met Noodzakelijk Kwaad Avant Garde, een ongeziene combinatie van drie rasmuzikanten en Ducheyne zelf, brengt hij poëzie, weg van het blad, live op hun muziek. 
Sinds 2010 is hij bezieler en programmator van de Brusselse tak van De Sprekende Ezels, een laagdrempelig podium voor dichtkunst, muziek en humor. Van geen kleintje vervaard werkt hij ook graag en gretig samen met anderen, zoals o.a. Het nieuwstedelijk, De Pianofabriek, Zinnema, Vooruit, Arenberg. Fijn om weten, hij woont sinds 2010 in Brussel, maar blijft Oostendenaar pur sang ! 
 
Emma Ducheyne (°1999, Oostende) zit in haar derde jaar radio aan het RITCS. Ze maakte al enkele audiowerken, zoals een bewerking van In Het Land Van Vergeten van auteur Carl Norac, en werkte recent mee aan de gloednieuwe podcast van De Sprekende Ezels. Recent ontwierp ze -want ja, tekenen is haar tweede dada- tien postkaarten met fragmenten poëzie van haar vader. 
 
Meer informatie : www.emmamichelleducheyne.be.
Werken : Audiojuwelen voor de ziel
– De Laatste Gletsjer
– SNEEUW
– Wachtlied

Speciaal voor Kunst Kiosk schreef Jan drie gedichten, die hij samen met Emma omtoverde tot auditieve juwelen. Heel eenvoudig, uit het hart geeft Emma de gedichten een sublieme auditieve meerwaarde.

 

print + audio
"Art is for everybody "
ik wil, ook in Oostende, mensen laten meegenieten van mijn werken.

Jook

JOOK, alias Joke Neyrinck (°1982, Oostende), tekent doodles dat het een lieve lust is. Haar tekeningen sieren voorwerpen, muren, kleren, ze duiken op in etalages, strandbars en woonkamers. Ze maakt o.a. digitale – en pentekeningen, schilderijen en 3D prints. Haar kleurrijke surrealistische scènes verbeelden fictieve wezens, van schattig en onschuldig tot ronduit bizar en monsterachtig. Als een visueel levenslied zijn ze doorspekt met ogen, lippen, humor en een tikje schunnigheid. Haar tekeningen vertolken haar voortdurende zoektocht waarbij grenzen vervagen, in het verleden en in de toekomst. Ze graaft in haar onderbewustzijn door haar verbeelding de vrije loop te laten. Jook was finalist bij de Lumen Art Price, neemt deel aan tentoonstellingen in binnen- en buitenland en bracht onlangs een prachtig doodle inkleurboek uit.
Meer informatie : www.jook.be.
Werken : 
– Beirut : geselecteerd door Fortis YATA (Young Artistic Talent Award)
– Fly free B : part of an artistic installation
– Blackwhite : vrije doodle interpretatie “Happy surrealistic doddles”
"Er zijn 2 manieren om het leven te zien : de eerste is door niet te geloven dat wonderen bestaan, de andere is geloven dat alles een wonder is."

-AlbertEinstein-

Yel Ratajczak

De wereld rondreizen, dat was haar doel. Geïnspireerd door National Geographic en de blik op oneindig verre werelden ontwikkelde ze als kind een fascinatie voor natuurfotografie. Ze studeerde in Gent aan KASK en Sint-Lucas, waar ze ook een voorliefde kreeg voor sociale fotografie, waarbij de mens en zijn sociale context centraal staan.
Als fotograaf en filmer bewandelt ze diverse paden, zo was ze setfotograaf bij o.a. Robbe De Hert en Dirk Impens (bekend van Daens, The Broken Circle Breakdown…), is ze docent en jurylid bij verschillende kunstscholen en werkt ze voor theater, muzikanten , auteurs,… Uit haar werk blijkt een grote sociale bewogenheid getuige projecten als Welkom in mijn stad (over 50 jaar migratie in België) en de documentaire Off The Wall (een Europees uitwisselingsproject rond oorlog, vrede en ontheemding).
Haar talent blijft niet onopgemerkt, ze werd o.a. geselecteerd voor de Canvascollectie, ze werd laureaat van Fotografiecircuit Vlaanderen en won de juryprijs MO*.klimaatverandering. En dit allemaal ‘naast’ haar tweede grote passie, het surfen !
 
Meer informatie : www.yelphoto.be.
Werken : 
– Dancer – Life is Movement, Movement is Creation 
– New Zealand
– Ostend Pano
"Raken en geraakt worden, daar gaat het me om."​

Klaar Sterckx

Klaar Sterckx (°1975, Dendermonde) groeide op in Wichelen, een dorp aan de Schelde. Sinds haar studies beeldhouwkunst aan het Antwerpse KASK, geeft ze les aan Sint-Lucas Academie in Gent en ontwikkelt ze een eigen oeuvre. In 2005 lonkte de zee en kwam ze in Oostende wonen.
Haar werken getuigen van het alledaagse, een (t)huis, het kinderlijke verlangen, de zoekende mens, de tijd die verliet. Als kijker nodigt ze je uit je eigen verhaal te boetseren.
 
Meer informatie : https://www.facebook.com/people/Klaar-Sterckx/100010631314911432.

 

Werken : 
– kinderlijke trots : print van een kopergravure
– dorp van de vorige dag : print van een kopergravure
– nest : print van een kopergravure met aquatint
"Kunst Kiosk biedt ons de mogelijkheid om zintuigen te triggeren, te omarmen, te verwarmen. Dank."

Anne-Marie Van Herck &
Johanna Van Parijs

De in Costa Rica wonende kunstenares Johanna Van Parijs (°1982, Oostende) werkt vaak met mixed media en dit vanuit een verfrissend nieuwe invalshoek. Door tropische elementen te combineren verweeft ze verschillende lagen in haar werk, wat begint als een collage groeit uit tot iets groters. Ze is ook interieurontwerpster met een passie voor diverse materialen en eclectische stijlen. 
Anne-Marie Van Herck (°1958, Hasselt) volgde de opleiding intuïtieve ontwikkeling en behaalde een master psycho-energetica bij het Timotheus project. Ze geeft workshops aan volwassenen en kinderen om hun innerlijke leiderschap te ontwikkelen, omdat ze merkt dat dit hen zoveel sterker maakt. Het is haar missie om kinderen te helpen thuiskomen en te ondersteunen.


Meer informatie : www.ademinademuit.be

 

Kinderen bewust maken van hun innerlijke kracht om van daaruit te groeien naar de volwassenen die ze écht willen zijn. Dit is de bron voor de meditatieve verhalen van Anne-Marie. Johanna maakt bij de verhalen prachtige dromerige beelden. Hun project is een samenspel van supra mentale inspiratie en kunstzinnige manifestatie.

Werken : 
– aarde – mens – één adem
– adem vrij boomkind
– ik herken je uit duizenden bloemengeuren
"'Een heel leuk project dat in speciale tijden op een speciale manier artiest en publiek verbindt."​

Augustijn Vermandere

Singer-songwriter Augustijn (°1977, Veurne) meert -na drie Engelstalige albums- aan bij ‘zijn’ West-Vlaamse roots. Twee platen vol schone, sappige pareltjes en intuïtieve luisterliedjes worden nu met zachte hand geserveerd. 
‘Augustijn heeft een plaat uit. Met twaalf knappe liedjes, in het Westvlaams. En zelfs al was Augustijn niet de zoon van Willem Vermandere geweest, dan nog hadden we het knappe liedjes gevonden. (…) Ook in die schaduw kunnen dus heel mooie liedjes worden gemaakt.’ (Het Nieuwsblad ****)
Ingewijden kennen hem misschien als zanger-songwriter Willemsson, of bij zijn volledige naam Augustijn Roger Anna Kris Willemszoon Vermandere, inderdaad zoon van … 
Al jaren maakt hij smaakvolle, pure en integere muziek gekruid met de nodige dosis zelfrelativering. 
 
Meer informatie : www.augu.be.

Werken :

– Pancarte In de schouwte. Naar analogie met de veel gedeelde videoclip, maakte Augustijn een ontwerp voor de lyrics van ‘In de schouwte’. De tekst van zijn eerste West-Vlaamse single flankeert een portret van hem ‘in de schaduw’.
– Pancarte GVD Joat
– Pancarte Noois content (e West-vla-ming is noois content)
GDPR – privacy policy
Copyright © 2021